Ви тут:

Інформаційну довідку з Реєстру підприємств-банкрутів можна отримати в електронній формі

З 15 травня 2015 року набирає чинності наказ Міністерства юстиції України від 27.03.2015 № 441/5, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27 березня 2015 року за № 340/26785 “Про затвердження Змін до Положення про Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство”(далі – Наказ).

Як повідомила Начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко, з 15 травня інформаційна довідка з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, надається в електронній формі за он-лайн запитом.

«Відповідно до новоприйнятого документу, починаючи з 15 травня, юридичні та фізичні особи зможуть безоплатно отримувати інформаційні довідки з Єдиного реєстру підприємств в електронній формі. Для цього потрібно оформити лише он-лайн запит», – зазачила Ірина Пашко.

Наказом передбачено надання скороченої чи повної інформаційної довідки з Єдиного реєстру підприємств в електронній формі за он-лайн запитом юридичної або фізичної особи про видачу довідки з Єдиного реєстру підприємств стосовно суб’єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація.

Обов’язковим атрибутом довідки є QR-код, який містить інформацію про документ.

Скорочена інформаційна довідка містить такі відомості:

  • унікальний номер довідки;

  • дату та час формування довідки;

  • відомості про заявника, який звернувся за наданням довідки;

  • відомості, за якими здійснювався пошук інформації у Єдиному реєстрі підприємств;

  • відомості про боржника, а саме:

  • найменування, код за ЄДРПОУ (для юридичних осіб); прізвище, ім’я та по батькові, номер та дата запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців про проведення державної реєстрації (для фізичних осіб – підприємців); місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проведення державної реєстрації (для фізичних осіб – підприємців); основний вид діяльності відповідно до КВЕД; форма власності, відомості про дату порушення провадження у справі про банкрутство та судову процедуру, в якій перебуває боржник, стан провадження у справі про банкрутство, а також дату винесення ухвали суду про припинення провадження; або інформація про відсутність у Єдиному реєстрі підприємств відомостей про суб’єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація;

  • примітку про автоматичне формування довідки.

Повна інформаційна довідка містить такі відомості:

  • унікальний номер довідки;

  • відомості про заявника, який звернувся за наданням довідки;

  • відомості, за якими здійснювався пошук інформації у Єдиному реєстрі підприємств;

  • відомості про боржника, а саме:

  • найменування, код за ЄДРПОУ (для юридичних осіб); прізвище, ім’я та по батькові, номер та дата запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців про проведення державної реєстрації (для фізичних осіб – підприємців); місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проведення державної реєстрації (для фізичних осіб – підприємців); основний вид діяльності відповідно до КВЕД; форма власності, відомості про дату порушення провадження у справі про банкрутство;

  • відомості про стан провадження у справі про банкрутство та судову процедуру, в якій перебуває боржник;

  • відомості про реєстр вимог кредиторів та склад комітету кредиторів;

  • загальні дані щодо вартості активів, кредиторської і дебіторської заборгованостей;

  1. прізвище, ім’я та по батькові арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора);

  • дату винесення ухвали суду про припинення провадження;

  • відмітку про відсутність у Єдиному реєстрі підприємств відомостей про суб’єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація;

  • примітку про автоматичне формування довідки.

Також, у разі наявності у Єдиному реєстрі підприємств відомостей про перебування у процедурі ліквідації повна довідка містить відомості про фінансове становище банкрута.

Для отримання довідки через офіційний веб-сайт подається електронний запит на отримання скороченої чи повної інформаційної довідки.

Довідка з Єдиного реєстру підприємств надається за такими параметрами запиту:

  • код боржника за ЄДРПОУ (для юридичних осіб);

  • дата і номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців про проведення державної реєстрації (для фізичних осіб – підприємців).

Довідка надається у день подання електронного запиту через офіційний веб-сайт, за винятком випадків наявності технічних підстав, що унеможливлюють роботу веб-сайту.

Довідка надається безоплатно.

На офіційному веб-сайті фізичні та юридичні особи за QR-кодом довідки або за її номером, датою та часом надання можуть отримати відомості щодо її формування та надання.

Отже, з 15.05.2015 юридичні особи та фізичні особи – підприємці матимуть право в он-лайн режимі протягом одного дня отримати як повну, так і скорочену довідку з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

 

Перейти до вмісту