Ви тут:

«Гадячтеплонерго» повернуло плату окремим споживачам за фактично не надану послугу

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рекомендувала КПТГ «Гадячтеплоенерго» усунути причини виникнення порушення конкурентного законодавства.

Як встановило Відділення за результатами досліджень, КПТГ«Гадячтеплоенерго» необґрунтовано включило витрати з проведення періодичної повірки квартирних засобів обліку гарячої води у плановані розрахунки тарифів на послугу з централізованого постачання гарячої води населенню, що надавалися до НКРКП у 2014р. для встановлення тарифів.

В свою чергу, як зазначає НКРЕКП, для тих підприємств що не планували витрати на періодичну повірку квартирних засобів обліку гарячої води, зазначені витрати Національною комісією не включено до структури тарифу на послугу з централізованого постачання гарячої води населенню.

За даними КПТГ«Гадячтеплоенерго» підприємством проведено перерахунок плати споживачам (населенню), у яких не встановлені квартирні засоби обліку гарячої води за ненадану послугу з періодичної повірки квартирних засобів обліку, враховану у тарифі, за жовтень-грудень 2014р. -4628,84грн., за січень 2015р. -2088,19грн., за березень – 1844грн., квітень – 981грн.

Враховуючи викладене, з метою усунення причин виникнення порушення конкурентного законодавства, керуючись статтею 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції», адміністративна колегія територіального відділення в ході розгляду справи рекомендувала КПТГ«Гадячтеплоенерго» у 10-ти денний строк вжити дієвих заходів щодо неухильного дотримання, в подальшому, встановленого законодавством порядку формування тарифів при розрахунку тарифів на послугу з централізованого постачання гарячої води та поданні їх до органу, уповноваженому для встановлення тарифів на комунальні послуги, недопущення врахування необгрунтованих витрат при розрахунку тарифів.

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

Перейти до вмісту