Ви тут:

Екс-лідер «Ляписа Трубецкого» отримав дозвіл на проживання в Україні

Державна міграційна служба видала лідеру білоруського гурту Brutto Сергію Міхалку тимчасовий дозвіл на постійне проживання в Україні.

«5 травня голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний вручив посвідки на постійне проживання лідеру групи Brutto (колишній «Ляпис Трубецкой») Сергію Міхалку та його продюсеру Антону Азізбекяну», – повідомляє офіційний сайт ДМС. Повідомляє hromadske.tv.

Документи Міхалку і Азізбекяну вручив глава ГМС Сергій Радутний.

У відомстві нагадали, що в січні 2015 року міністр культури В’ячеслав Кириленко подав клопотання в МВС з проханням надати дозвіл на проживання для цих двох артистів «як діячів культури, імміграція яких відповідає інтересам України».

Посвідка на проживання дає іноземцям право постійно проживати в Україні і користуватися тими ж правами і свободами, а також нести такі самі обов’язки, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України (право обирати і бути обраними до органів влади, працювати на державній службі тощо).

Білоруський гурт «Ляпис Трубецкой» був створений у вересні 1989 року. У 2011 році гурт потрапив до списку заборонених у Білорусі діячів культури та мистецтва.

/ фото dmsu.gov.ua

Перейти до вмісту