Ви тут:

Британці призупинили видобуток газу і нафти на Полтавщині

ПГНК

Британська компанія JKX Oil&Gas plc була змушена призупинити бурові роботи в Полтавській області через величезний рівень податків та тиск валютних заходів.

Як сказано в повідомленні компанії, нещодавно британці розширили ліцензійну нафтогазоносну площу для видобутку на Полтавщині майже на 34 кв.  кілометрів за рахунок Західно-Машівської ділянки (розташована на південно-західному напрямку від Полтави  Єлизаветовського родовища).

Але вимушені зупинити буріння і видобуток.

“Ми змушені призупинити бурові роботи в Україні через величезний рівень податків і валютних заходів. Буріння на Західно-Машівській ділянці буде відкладено доти, поки інвестиційні умови не покращаться”, – відзначив виконавчий директор компанії Статі Девіс.

Відповідно до повідомлення, спеціальний дозвіл на видобуток нафти та газу на зазначеному родовищі діє до 31 липня 2034 року.

До речі, торік JKX Oil&Gas plc отримала збитки у 79,5 млн доларів, тоді як раніше британська компанія на Полтавщині працювала завжди прибутково.

Основним активом JKX Oil&Gas в Україні є Полтавська газонафтова компанія з видобутку вуглеводнів на Ігнатьєвському, Молчановському, Зеландсько-Ніколаєвському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах у Полтавській області.

Перейти до вмісту