Ви тут:

Актуальні ініціативи допомоги вимушено переміщених мають своє продовження на Полтавщині

Півроку тому БО «СВІТЛО НАДІЇ» впроваджувала ініціативу ПРООН в Україні щодо допомоги вимушено переміщеним особам у Полтавській області. Однією із цілей проекту була організація допомоги за принципом кейс-менеджменту у 4-х містах області – Полтаві, Миргороді, Комсомольську, Кременчуці. У трьох останніх містах пункти допомоги працювали на базі міських центрів соціальних служб сім’ї, дітей та молоді. Ключовимпідходом до цієї роботи було забезпечення сталості ініціативи, аби після закінчення фінансування робота длявимушено переміщених осіб тривала.

І сьогодні ці послуги продовжують надаватися – у м. Кременчуці кейс-менеджер працює тепер в штаті центру соціальних служб (міська влада, оцінюючи роботу, визнала її доцільність), у м. Комсомольську – збережено приміщення для надання послуг та вони  продовжують надаватися. 

А в  м. Миргороді міська влада вже напряму розпочала співпрацю з ПРООН, реалізуючи спільні проекти та отримуючи  інвестиції до місцевого бюджету у соціальну сферу Миргорода від міжнародних організацій, а саме від ПРООН в Україні – найбільшої агенції ООН, що наразі реалізує масшабні національні проекти з допомоги ВПО. Це є суттєвим підґрунтям для допомоги у працевлаштуванні вимушено переміщеним особам таможливість для них відчути себе корисними мешканцями  миргородської громади.

Перейти до вмісту