Ви тут:

У Полтаві відбулося друге пленарне засідання XXVIII сесії обласної ради

DSC_00191 (1899999)

Сьогодні у Полтаві відбулося друге пленарне засідання XXVIII сесії обласної ради.

Тривало засідання 7 годин — з 10:00 до 17:00 .год. На початку сесії із 119 депутатів у залі зареєструвалися 94 депутати. Під кінець залишилося 51.

Нагадаємо, що ще на початку засідання особливо дискусійними стали голосування за звіт тимчасової комісії облради щодо діяльності комунальних підприємств “ Полтаватеплоенерго” та “Полтававодоканал” та питання  “Про надання ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” дозволу на отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку”.

Під час сьогоднішнього засідання народні обранці розглянули 40 питань з 48. У зв’язку з недостатньою кількістю депутатів у сесійній залі було прийнято рішення про перенесення на наступну сесію обласної ради розгляду питань про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України, які стосуються питань проведення адміністративно-територіальної реформи, підвищення тарифів на комунальні послуги, забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації, створення сприятливих умов для діяльності підприємств нафтогазового комплексу, про директора Полтавського обласного Центру здоров’я.

Серед проектів рішень більше десятка таких, що стосуються погоджень дозволів Державній службі геології та надр України на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку, нафти, газу, конденсату тощо. Жодне з таких питань депутати не підтримали.

Як зазначив голова Полтавської облради Петро Ворона, ці погодження надаватимуть від імені полтавських територіальних громад, коли держава враховуватиме їхні інтереси.

“10% ренти, як ми пропонували, або хоча б 5%, кошти за використання надрами повинні в більшій кількості надходити на покращення обласної інфраструктури”, – сказав Ворона.

Депутати підтримали реалізацію, на теренах області, Швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні DESPRO та Полтавською облдержадміністрацією і Полтавською облрадою”. За словами Ворони обласний конкурс дає можливість розвивати проектний менеджмент.

Також депутати проголосували за те, щоб на посаду керівників підприємств, які належать до комунальної власності,  обирали на конкурсній основі.

Петро Ворона після сесії зазначив, що між владою та громадськістю вже почав вибудовуватися діалог взаєморозуміння.

“Мені приємно відзначити, що і громадськість сьогодні змінила і етично і естетично ставлення до влади. Вже вимальовується значно кращий діалог. Я думаю, що на Полтавщині встановися тісний контакт між владою та громадськістю, і ми розумітимемо один одного ще краще. Єдине не хотілося, щоб поодинокі особи перебирали на себе позицію всієї громадськості”, – зауважив голова обласної ради .

На останок депутати затвердили звернення депутата Бережного щодо призначення головою Решетилівської РДА Романа Перепелиці з проханням розібратися у ситуації, що склалася. Нагадаємо, перед початком сесії люди протестували проти призначення на посаду Решетилівської РДА Романа Перепелиці.

 

Перейти до вмісту