Ви тут:

110 полтавців з обмеженими можливостями взяли участь у фестивалі «Від серця до серця»

У глядацькій залі міського Будинку культури відбувся дев’ятий традиційний фестиваль творчості людей з особливими потребами «Від серця до серця», організований за підтримки міського голови Олександра Мамая. Цьогоріч він мав особливу тематику і був присвячений тим, хто завжди поряд з нами, у кого б’ється в грудях гаряче любляче серце, справжнім берегиням роду людського – мамам. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Варто зауважити, що в нашому місті до дітей та молоді з особливими потребами і ставлення – особливе. Ці люди перебувають під постійною увагою міської влади: для них створений та успішно працює міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, діє 7 громадських організацій, які об’єднують цю категорію людей, вони є бажаними гостями, а нерідко й учасниками загальноміських заходів, вечорів відпочинку, різноманітних конкурсів та фестивалів. І фестиваль «Від серця до серця», спрямований на те, щоб розкрити творчі здібності, сприяти розвитку таланту кожного учасника, їх соціалізації, є лише підтвердженням цьому.

З відкриттям фестивалю учасників і гостей привітала заступник міського голови Світлана Порохня. Вона щиро подякувала усім рідним, а особливо мамам учасників за їх відданість і терпимість, за ті сили і душу, що вони вкладають в своїх дітей, у їх здоров’я і розвиток. А звертаючись до учасників фестивалю, зазначила, що кожен з них – справжній переможець, адже знайшов у собі сили та сміливість вийти на сцену і поділитися своїми талантами з глядачами!

Участь у цьогорічному фестивалі взяло 110 інвалідів. Це члени громадських організацій, які об’єднують людей з фізичними обмеженнями: Полтавська міська організація інвалідів «Пролісок», Полтавська міська асоціація дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, Полтавське міське товариство інвалідів, ПМОВОІ «Союз організацій інвалідів України», міська організація інвалідів-спинальників «Ортіс», самодіяльного театру «Дзвіночок». А також учні спеціальних загальноосвітніх шкіл № 39, 40, члени Клубу УВП «Полтаваелектро» УТОС, ВМГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії», Українського товариства глухих, Територіального центру по обслуговуванню одиноких та непрацездатних громадян Октябрської районної у м. Полтаві ради, міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Впродовж вечора молоді люди демонстрували свої вміння в різноманітних жанрах. І насправді: їх талантам, їх вмінню радіти життю, ділитися своїми почуттями, розвиватися та через безліч перешкод йти до омріяної мети можна тільки позаздрити!

Серед учасників були ті, хто вже багато разів дарували свою творчість присутнім, сильні і цілеспрямовані особистості, які є прикладом для інших. Це умілі аматори, які своїм співом славлять наш рідний край – члени самодіяльного хору «Барвінок» Українського товариства сліпих. Це неперевершені артисти, справжні міми, які щедро дарують посмішки – народний колектив клоунади Українського товариства глухих «Полтавські галушки». Незмінними учасниками фестивалю «Від серця до серця» є талановиті й самобутні юні віртуози, які радують присутніх запальними піснями й танцями – учні спеціальної загальноосвітньої школи № 40 та члени інструментального ансамблю «Веселка» школи № 39. Особливо теплими словами хочеться сказати про юних театралів-аматорів – артистів самодіяльного театру «Дзвіночок» дітей з особливими потребами та їх батьків, які вже не раз демонстрували свої досягнення навіть за межами Полтави.

Були цього року й дебютанти, що вперше вийшли на сцену, щоб подарувати позитивні емоції та приємні враження глядачам. Це члени нещодавно створеного гурту «Барвінок», які, долаючи свою недугу, творчо розвиваються, зцілюються не тільки фізично, а й емоційно, під керівництвом умілих педагогів міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Долаючи недугу, вийшла на сцену і Наталія Глух, член міської організації інвалідів «Пролісок», щоб через рядки вірша звернути увагу на сильних духом, ніжних душею людей з фізичними вадами.

Головна мета подібних заходів – дати змогу особливим людям самовиразитися, показати свої таланти і знайти розуміння й підтримку. А ще – знайти нових друзів!

Перейти до вмісту