Ви тут:
Прес-релізи 

10 правил роботи круглого столу Громадського форуму з питань реалізації ініціативи громадськості щодо вшанування та увічнення подвигу Героїв Майдану 2013-2014р.р

1. Рівність і важливість: в колі учасників Громадського форуму всі рівні і думка кожного є дуже важливою.

2. Тільки одна тема без відхилень: щоразу в колі Громадського форуму обговорюється тільки одна тема, обрана заздалегідь (за погодженим планом).

3. Важливо, щоб сказав кожен: дамка кожного учасника є внеском у спільне рішення; точка зору кожного учасника спонукає краще чути і розуміти не лише інших, а й себе; хто зберігає мовчання – не приймає участі у справі, яку ми готуємо разом.

4. Важливо слухати й чути інших: всі учасники висловлюються по черзі, не перебиваючи один одного, намагаємося відчути, зрозуміти і прийняти думку кожного, хто виступає.

5. Відсутність суперечок, критики й оціночних висловлювань: всі думки мають право на існування. Не існує правильних чи неправильнихміркувань. Ми доповнюємо один одного і в такий спосіб отримуємо нову точку зору.

6. Відсутність діалогів і питань один до одного: утримуємося від побічних розмов, не переходимо до особистих обговорень й не задаємо один одному питання, бо дії такого роду руйнують коло;кожен учасник зобов’язаний уникати «переходу на особистості».

7. Піднімаємося над неприязню і роздратуванням: долаємо незгоду між нами, ми розглядаємо проблему очима всіх; поступаємося один одному щоб мати можливість для загального просування до мети.

8. Уникаємо гасел і кліше, намагаємося говорити щиро: говоримо тільки те, що насправді відчуваємо, думаємо, не спираючись на «авторитетні думки». Коло «працює» тільки тоді, коли учасники щирій максимально відверті.

9. Рішення приймається разом: прагнемо прийняти рішення одноголосно, виходячи з точки порозуміння й єдності.Ця точка народжується наприкінці бесіди, коли особисті думки всіх учасників акумулюються у спільну думку (рішення).

10. Ставимо перед собою піднесену і благородну мету:задля досягнення цієї мети маємо об’єднатися, слухаючи учасника «круглого столу», і створювати для нього максимально зручну і приємну атмосферу. Пріоритет надається саме створюваній нами атмосферіоднодумців, і лише потім настає черга рішення, яке ми приймемо разом.

Модератор Громадського форуму ‒

ІЛЬЇНА Антоніна Олександрівна

 

 

Перейти до вмісту