Ви тут:

Звернення головного управління ДФС до платників податків Полтавщини

Звернення до платників податків Полтавщини.

Шановні громадяни Полтавщини!

З 1 січня 2015 року в Україні розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2014 року.

Подання Податкової декларації про майновий стан і доходи передбачено статтею 67 Конституцією України, яка гласить: «Кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом».

Статтею 179 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що платник податку зобов’язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) відповідно до цього Кодексу.

Полтавська обласна рада, Полтавська обласна державна адміністрація та Головне управління ДФС у Полтавській області звертаються до громадян Полтавщини з нагадуванням, що відповідно до пп.49.18.4 п.49.18 ст.49 ПКУ, Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за звітний рік  до 1 травня року, що настає за звітним, тобто граничний термін подання декларації для платників, які зобов’язані подавати декларацію — 30 квітня 2015 року.

Добровільне декларування громадянами своїх доходів демонструє налагодження партнерські відносини між платниками податків та державою, рівень довіри між ними.

Слід відмітити, що декларування громадянами доходів є одним із додаткових джерел наповнення місцевих бюджетів. Благополуччя кожного села, селища, міста, району Полтавщини залежить насамперед від його бюджету.

Надходження податку з доходів фізичних осіб за результатами декларування сприятиме більшенню фінансування закладів охорони здоров’я, освіти, культури, підвищенню заробітної плати працюючих у бюджетних галузях лікарів, учителів, працівників культури, а також підвищенню соціальних виплат малозабезпеченим сім’ям, сім’ям з дітьми та пенсійних виплат людям похилого віку, тобто покращенню життєвого рівня усіх соціальних верств населення, подальшому розвитку інфраструктури та економічного зростання краю в цілому.

Враховуючи те, що у 2015 році змінено порядок зарахування податків до бюджетів, Полтавська обласна рада, Полтавська обласна державна адміністрація та Головне управління ДФС у Полтавській області, з метою збільшення надходжень до місцевих бюджетів, звертаються з проханням до жителів територіальних громад своєчасно та у повному обсязі провести декларування доходів, отриманих у 2014 році.

Шановні земляки! Пам’ятаймо, що своєчасно задекларовані доходи та сплачені податки – це покращення життя для усієї полтавської громади, це сучасна медицина, освіта, культура, це охайне затишне місто чи село, гарні дороги, світло, тепло та затишок у наших оселях.

Перейти до вмісту