Ви тут:

В Україні відбувається реформа системи субсидій: запроваджена проста і зручна процедура

фото: kmu.gov.ua

В Україні запроваджено новий компенсаторний механізм соціального захисту населення, який допоможе громадянам в умовах приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до ринкового рівня. Про це заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко у п’ятницю, 10 квітня, під час виступу у Верховній Раді.

Міністр соціальної політики України підкреслив, що вперше в Україні створено сервіс із якісного інформування суспільства про субсидії: кожне домогосподарство отримає у свою поштову скриньку інформацію про механізм надання субсидій, бланки заяви і декларації та інструкцію з їх заповнення. Українським громадянам, за його словами, більше не доведеться стояти в чергах за цією послугою, як було раніше.

Відтепер єдиним критерієм для отримання українцями житлових субсидій є рівень доходів родини. Павло Розенко наголосив, що скасовано всі штучні критерії, і чиновник більше не має права на свій розсуд забрати у людини право на субсидію.

Уряд суттєво обмежив перелік документів, які громадяни подають для оформлення субсидії, продовжено удвічі термін, на який надаватиметься адресна допомога від держави.  Крім того, скасовано зайві критерії оцінки доходів громадян.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

 

Перейти до вмісту