Ви тут:

У Полтаві виявили шахрая, який збирав кошти на псевдолікування хворої дитини

PM369image001

Зробивши скриньку та роздрукувавши фото з Інтернету хворої дитини, 20-річний чоловік, під виглядом волонтера, збирав гроші на лікування поблизу супермаркетів міста. «Волонтерську» діяльність молодика припинили працівники карного розшуку Полтавського управління міліції.

До Полтавського міського управління міліції звернувся 25-річний полтавець. Чоловік повідомив, що у Полтаві в мікрорайоні Половки поблизу супермаркету молодий чоловік зі скринькою збирає кошти на лікування тяжкохворої дитини. Заявник пожертвував 150 гривень, проте потім засумнівався у чесності намірів волонтера, тож попросив міліцію перевірити даний факт.

«Ми перевірили інформацію та встановили, що волонтером є 25-річний мешканець Чутівського району, який нещодавно звільнився із місць позбавлення волі за скоєння крадіжок та шахрайства, – говорить заступник начальника відділу карного розшуку Полтавського міського управління міліції Олег Горобець, – молодий чоловік роздрукував з Інтернету історію хвороби одинадцятирічної дитини, виготовив з шести кусків пластику коробку для збору коштів та протягом трьох тижнів займався псевдоволонтерством. На момент затримання в коробці було 214 гривень».

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

 

ВЗГ УМВС за матеріалами ВКР ПМУ УМВС України в Полтавській області

Перейти до вмісту