Ви тут:

У Полтаві відкрили фестиваль театрального мистецтва “В гостях у Гоголя”

У Полтаві відкрили VІІ Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва “В гостях у Гоголя”. Розпочали його комедією “Ревізор.

Заслужений діяч мистецтв України, народний артист України, голова Національної спілки театральних діячів України Лесь Танюк зауважив, що наразі центр гумору з Одеси перемістився до Полтави. І саме першого квітня, в день сміху полтавці вшановують свого земляка.

Щороку фестиваль набирає все більшого розмаху. За основу фестивалю взяли Гоголя — генія світової культури. Держава Гоголя не в Росії, Україні чи іншій країні- його держава в театрі. Він є продовжувачем традицій Котляревського. І саме цим фестивалем ми виходимо на європейський рівень”, – сказав Танюк.

Завітали на фестиваль голова обласної ради Петро Ворона та керівник апарату ОДА Микола Білокінь.

Полтавщина — духовна столиця України. Це батьківщина Івана Котляревського, Миколи Гоголя, Олеся Гончара, Остапа Вишні та інших. Сьогодні полтавський край відроджує славу духовної колиски не тільки української нації, а й унікальної української культури. Нині україніці єдині як ніколи. Від імені облради, депутатського корпусу та територіальних громад вітаює всіх з відкриттям і бажаю приємних переглядів. Особисто я дуже скучив за театром і з великою насолодою перегляну виставу”, – сказав Ворона.

З 1 по 7 квітня  у стінах театру імені Гоголя щовечора всі охочі зможуть переглянути вистави  за творами видатного письменника: «Ревізор» (Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.В.Гоголя), «Одруження» (Дніпродзержинський академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки), «Ніч перед Різдвом» (Ніжинський академічний український драматичний театр ім. М.М. Коцюбинського), «Сорочинський ярмарок» (Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького), «Вій» (Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім. І.Озаркевича), «Мертві душі» (Київський академічний драматичний театр на Подолі), «Майська ніч, або Чудеса у решеті» (Київський академічний обласний  музично-драматичний театр ім. П.К.Саксаганського – м. Біла Церква).

Фото Анни Чапали.

Перейти до вмісту