Ви тут:

У Кременчуці двом родинам загиблих учасників АТО виділили земельні ділянки

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з вивчення питання  щодо забезпечення земельними ділянками  пільгових категорій громадян, в тому числі і учасників АТО. Перед тим, як перейти до розгляду питань порядку денного, заступник міського голови Геннадій Музика проінформував присутніх про кількість заяв, що надійшла до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради від такої категорії громадян, а також їхніх родин стосовно виділення їм земельних ділянок у власність. За його словами, станом на сьогоднішній день надійшло 319 таких звернень. До їх числа входять 78 звернень від учасників бойових дій, з яких 35 – наразі знаходяться в зоні антитерористичної операції. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Геннадій Музика також зауважив, що серед претендентів на виділення землі у власність і 6 родин загиблих учасників бойових дій. Відповідно до Положення про порядок забезпечення учасників бойових дій ці сім’ї мають першочергове право на отримання земельних ділянок. Зокрема, на попередньому та сьогоднішньому засіданнях члени робочої групи проголосували за виділення землі на вул. Молочникова 19 і 19а відповідно у власність  родинам Олексія Древаля та Андрія Покладова, які загинули під час  АТО.

Цього дня були внесені деякі зміни до складу робочої групи з вивчення питання  щодо забезпечення земельними ділянками  пільгових категорій громадян, в тому числі і учасників АТО.  Її члени проголосували за обрання заступником голови цієї групи депутата Кременчуцької міської ради Олександра Роженка, та введення до її складу представника від громадської організації «Союз Чорнобиль» Олександра Якименка. 

Упродовж сьогоднішнього засідання також було заслухано виконання протокольних доручень керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету Кременчуцької міської ради стосовно пошуку вільних земельних ділянок у місті. З цього питання головний архітектор міста Олександра Волощенко доповіла, що окрім вже зарезервованих земель, як варіант, можна розглянути ще ділянки за чотирма адресами. Зокрема, одна з них знаходиться в районі вулиці О. Дундича (2,5 га); друга – на вул. Молодіжній, де раніше планувалося побудувати Будинок для людей похилого віку (2,6 га); третя – на вул. Котлова (2,2 га); четверта – в районі вул.  Трьох Космонавтів (1,1 га). Вцілому, їх загальна площа цих територій становить приблизно  8 гектарів.

Щодо питання, яке було висунуте громадською активісткою Ганною Павленко, про розгляд можливості  виділення землі учасникам бойових дій в районі  парку «Комсомольський», то його вивчатимуть у розрізі  відповідності до вимог чинного законодавства. Поки що, зарезервувати цю землю для подальшої передачі її у власність вищевказаним категоріям громадян, неможливо. Адже, – як зазначила керівник управління земельних ресурсів Ірина Безверха, – наразі на державному рівні накладено мораторій на зміни цільового призначення земель, що мають статус рекреаційних. А парк «Комсомольський» має  саме такий   статус.

Перейти до вмісту