Ви тут:

Штаб АТО спростув брехню російського генерала про обстріл Широкиного українцями

Російський генерал Ленцов поширив брехню про обстріли силами АТО Широкиного

Про це заявили в прес-центрі штабу АТО, коментуючи слова російського генерал-полковника Олександра Ленцова, сказані в російському телеефірі, повідомляє Еспресо.TV

“Заява представника Збройних сил Росії у Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) про те, що за 18 квітня в селі Широкине було зафіксовано 410 мін, які начебто прилетіли з боку Збройних сил України, не відповідає дійсності”, – йдеться у повідомленні.

В штабі АТО наголошують, що заява генерал-полковника Олександра Ленцова базується на упередженій інформації з недостовірних джерел у так званій “ДНР” та не відображає ані реального стану справ, ані спільної позиції СЦКК.

“Я з подивом довідався про те, що мій російський колега поквапився оприлюднити неперевірену інформацію, яка абсолютно не відповідає дійсності та вводить в оману численну аудиторію”, – заявив керівник української сторони в СЦЦК генерал-майор Андрій Таран.

“Я прикро вражений цим, оскільки ця інформація не підтверджується не тільки Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні, але й спільною черговою зміною СЦКК, до складу якої входять і представники Збройних сил Росії”, – заявив Таран.

“Сподіваюся, що у подальшому російська сторона оперуватиме тільки перевіреною інформацією, оприлюднення якої сприятиме врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей, а не посилюватиме напруженість”, – додав він.

Перейти до вмісту