Ви тут:

Що готують до Дня Європи полтавцям

16 травня в Полтаві відзначатимуть День Європи. Вуличне мистецтво, пісні, танці, фестивалі та інтерактивні розваги запропонують полтавцям та гостям міста організатори дійства.

Хоча святкування пройде за місяць, деякі задумки заходу обговорили в ОДА на нараді щодо організації та проведення заходів, приурочених до Дня Європи.

Інформація поки що попередня, подробиці організатори обіцяють згодом.

Отже, Дні Європи 2015 у Полтаві планують провести на Театральній площі. Там розташують намети, які символізують країни ЄС.

Також на містян чекають різноманітні флешмоби, виступи гуртів і вистави, фестиваль “Студентська весна”, різні митецькі та просвітницькі заходи.

Родзинкою свята стане туристичний фестиваль ,,Гастрономічна гостинність Полтавщини”.

“Гастрономічна гостинність Полтавщини”, у межах якого будуть представлені національні бренди районів області, у тому числі – кулінарні, а також бренди національних общин регіону. Вже зголосилися взяти участь 9 районів. Нас підтримує волонтерський корпус ПУЕТ”, – сказала начальник управління з питань туризму і курортів Лариса Оніщук.

Перший заступник голови ОДА Олег Пругло дав доручення відповідним підрозділам до кінця тижня остаточно визначитися з заходами до Дня Європи та подати свої пропозиції.

Нагадаємо, День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня (також вважається Днем народження Європейського Союзу), а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року.

Перейти до вмісту