Ви тут:

Проти співробітників СБУ порушено 157 справ через злочини на Майдані – Наливайченко

фото: rbc.ua

 

 

Глава СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що проти співробітників Служби безпеки України наразі розпочато вже 157 кримінальних проваджень.

«Ми відкрили 157 проваджень проти співробітників СБУ, це тільки наші з СБУ, це люди, які не сховалися, які допитуються», – сказав він під час засідання парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції. Повідомляє Радіо Свобода
 
Раніше Наливайченко заявляв, що колишній голова СБУ Олександр Якименко є головним підозрюваним у справі про розстріл людей на майдані Незалежності у Києві. 

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками у центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з них – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною Сотнею. 

Правоохоронні органи є об’єктом критики через тривалий процес розслідування обставин масового убивства громадян України. До цього часу винні не понесли відповідальність за злочини на Майдані.

Перейти до вмісту