Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Прокуратура Полтави пред’явила позов про повернення державі спортивної школи “Авангард”

Прокуратура Полтави звернулася до господарського суду Полтавської області з позовом до Полтавської обласної ради професійних спілок та Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» імені І. Шемякіна Полтавської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна» про визнання права власності держави в особі Фонду державного майна України на нерухоме майно. Йдеться про будівлю спортивної школи площею 314 кв. м, розташовану в обласному центрі по вул. Жовтневій, 37. Її вартість – 5,4 млн. грн. Про це повідомив прокурор міста Полтави Григорій Гринь.

«Під час перевірки діяльності Федерації профспілок України, а також Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи «Аванград» імені І. Шемякіна прокуратура встановила, що вказані організації з порушенням вимог діючого законодавства розпоряджаються приміщенням спортивної школи. Адже Верховною Радою України майно підприємств, установ та організацій колишнього СРСР, серед якого і майно професійних спілок, визначено державною власністю», – зазначив Григорій Гринь.

Ураховуючи порушення вимог діючого законодавства, прокуратура у судовому порядку відстоюватиме інтереси громади щодо захисту прав дітей та повернення будівлі її законному власнику – державі.

Перейти до вмісту