Ви тут:

Предстоятелі українських церков привітали вірян із Великоднем

59560F30-46B7-4A82-B6E9-0B9E9722B530_mw1024_s_n

Предстоятелі низки українських церков, що святкують Великдень цієї неділі, 12 квітня, привітали вірян зі святом Христового воскресіння. Відповідні привітання оприлюднили прес-служби Української православної церкви Київського патріархату, Української православної церкви (Московського патріархату), Української автокефальної православної церкви й Української греко-католицької церкви. Повідомляє Радіо Свобода

Предстоятель УПЦ КП, патріарх Філарет у своєму святковому привітанні зокрема наголосив, що «Воскресіння Христове означає, що смерть у людській природі не перемагає». «У час смутку і скорботи, коли ми переживаємо смерть наших близьких, воскресіння Христове вселяє в наші серця велику надію. Воно ніби говорить нам: «Не плач! Ви ще побачитесь у вічному житті». Воскресіння заспокоює нас і дає нам бадьорість і силу перемагати скорботу. Воскресіння Христове єднає живих і мертвих в єдину сім’ю», – наголосив він.

Предстоятель УПЦ (МП), митрополит Онуфрій у своєму великодньому зверненні зазначив, що Бог «своїм воскресінням знищив смерть, відібрав від неї силу і зробив її короткочасним сном, кінцем якого є вічне блаженство з Христом». «Ми молимося сьогодні за те, щоб Господь благословив нашу українську землю і наш народ, щоб Господь послав нам свій мир, щоб ми простили один одного у Христі, як Христос простив кожного з нас», – додав він.

Місцеблюститель київського митрополичого престолу УАПЦ, митрополит Макарій у привітанні до Великодня наголосив: «Смерть не забере всього, і настане час, коли українська земля якогось ранку прокинеться ясною і безсмертною, і на ній більше не буде проливатися кров свідомих українських патріотів. Але нам багато і сердечно необхідно молитися до Бога, просячи його захисту перед нашими ворогами, які бажають знищити нашу українську незалежність та самостійність, потрібно молитися, щоб мир і спокій перебував між нами, щоб незалежність нашої держави України зміцнювалась економічно та духовно, щоб в Україні була одна помісна православна церква».

Глава УГКЦ,архієпископ Святослав у своєму великодньому зверненні зазначив, що «особливо молимося за наших братів і сестер в українському Криму і Донбасі, а водночас за переслідуваних до мучеництва братів-християн на Близькому Сході». «Святкувати Пасху серед війни – це вміти вже сьогодні бачити у воскреслому Христові нашу перемогу», – наголосив він.

У суботу по обіді у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь, що символізує Боже воскресіння.

Християни західного обряду відсвяткували Великдень 5 квітня.

Перейти до вмісту