Ви тут:

Порошенко підписав закон, що спрощує зведення інженерних споруд задля оборони

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який забезпечує можливість місцевим державним адміністраціям своєчасно здійснювати закупівлі робіт (товарів, послуг) для будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави в особливий період. Про це інформує прес-служба глави держави.

«Закон «Про внесення зміни до статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель» розроблено у зв’язку з виникненням особливих економічних та соціальних обставин, що унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів», – пояснили у прес-службі президента.

Верховна Рада раніше ухвалила зміни до закону «Про здійснення державних закупівель» у тій частині, яка стосувалася умов застосування переговорної процедури закупівлі (тобто такої, що використовується замовником як виняток і відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення переговорів з одним або кількома учасниками). Закон доповнили дозволом на застосування переговорної процедури в особливий період.

Перейти до вмісту