Ви тут:

Полтавці зможуть безкоштовно пройти діагностику родимок

24 квітня – Всеукраїнський день меланоми

День меланоми в Україні – це щорічна акція, під час якої кожен бажаючий може пройти безкоштовне обстеження родимок у досвідчених фахівців з метою профілактики та ранньої діагностики найнебезпечнішої із пухлин шкіри.

Меланома – надзвичайно злоякісна пухлина, виникнення якої провокує ультрафіолетове опромінення. Незважаючи на відносну доступність для огляду та діагностики, захворювання нерідко діагностується на останній IVстадії і призводить до смерті хворого.

В Україні із-за несвоєчасної діагностики смертність хворих на меланому в декілька раз вища, ніж в Європейських країнах. Тому Всеукраїнський день меланоми покликаний привернути увагу людей до новоутворень на шкірі, звернутись до фахівців для своєчасної діагностики і ефективного подальшого лікування.

Шановні полтавці!

З 20.04.2015р. по 24.04.2015р. ви зможете безкоштовно перевірити безпечність родимок та отримати консультацію фахівців у наступних державних медичних закладах та приватних медичних структурах:

– Полтавському обласному клінічному шкірно-венерологічному диспансері (м. Полтава, вул. Енгельса,12) з 9.00 до 17.00. Попередній запис за телефонами: 093-288-05-35 Пічкур Ольга Костянтинівна та 067-938-17-45 Коблицька Наталія Вадимівна.

– ПП Агора «ЛДЦ Медея» (м.Полтава,вул.Куйбишева, 24Б) з 16.00 до 18.00.

– Медичному центрі «Здоровя»(м.Пирятин,вул.Червоноармійська,100) з 16.00 до 18.00.

 

Пам’ятайте! Запобігти цій хворобі легше, ніж її потім лікувати. При виявленні у себе пігментних родимок, які змінити свій колір, стали світлішими, або тріскаються, негайно звертайтеся до лікаря. Сучасні методи лікування допоможуть подолати вам це грізне захворювання.

Прес-центр Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Перейти до вмісту