Ви тут:

Полтавський поет у Києві презентуватиме Франківськ

Роман Повзик та Ірина Роїк (липень 2014)
Роман Повзик та Ірина Роїк (липень 2014)

4 квітня у Києві учасники першої в Україні літературної резиденції для молодих письменників «Станіславський феномен» презентуватимуть альманах есеїв «Принагідні гості». Серед п’яти учасників зустрічі буде і полтавець – учасник НМО «Magnum Opus» Роман Повзик.

Резиденція «Станіславський феномен» — унікальний для нашої країни літературний проект, авторами якого стали Тарас Прохасько, Василь Карп’юк та Віталій Чупак. Двоє молодих авторів, відібраних журі з-поміж заявок, місяць живуть у хостелі «Феномен», знайомляться з Івано-Франківськом і пишуть щотижневі есе. Дана резиденція стартувала у липні 2013 року.

Книга «Принагідні гості» об’єднала під своєю обкладинкою саме ці есеї. Загалом авторів дев’ять (всі, хто був резидентами «Феномену»): Олена Герасим’юк (Київ) та Євген Мехеда (Миколаїв), Назарій Заноз та Роман Чихарівський (Теребовля, Тернопільська обл.), Ірина Роїк та Роман Повзик (Полтава), Анжела Богаченко (Київ), Наталія Єрьоменко (Чернівці) та Юлія Кручак (Житомир). Я бачимо, географія учасників доволі широка. Передмову до книги писав Тарас Прохасько.

На самому заході-презентації книги, з 9 авторів буде представлено п’ять. Окрім Романа Повзика, це будуть виключно дівчата: Герасим’юк, Роїк, Богаченко та Кручак.

Сама книга вийшла у видавництві «Discursus», засновник якого Василь Карп’юк і є ідейним засновником резиденції.

Афіша(1)

Денис Старостін, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Перейти до вмісту