Ви тут:

Полтавські волонтери передали гуманітарку в Тоненьке

unnamed

Волонтерський центр Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви з благословення Преосвященного Афанасія, єпископа Харківського і Полтавського УАПЦ, передав гуманітарний вантаж у село Тоненьке, що поблизу Пісок, для військовослужбовця-полтавця та його бойових побратимів, котрі боронять рідну землю від агресії Росії.

«Доправлена благодійна допомога для окремого батальйону зв’язку до села Водяного добровольцями Кременчуцького Майдану, з котрими тісно співпрацює Волонтерський центр ХПЄ УАПЦ. Віталій Сівков і Дмитро Черепов привезли нашому землякові та його бойовим друзям  продукти харчування,  воду й предмети особистої гігієни  від полтавців», – розповів прес-секретар Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, керівник Волонтерського центру протодиякон Олександр Горай.  

Захисникам України від російських бойовиків добровольці доставили й благодійну допомогу, що їїВолонтерський центр ХПЄ УАПЦ отримав від українців Данії. Члени  Української молодіжної організації «Ластівка» та голова об’єднання Аліна Процикпроводять плідну доброчинну діяльність по допомозі нашим військовослужбовцям у зоні АТО медичними обладнанням, ліками, одягом. «Пані Аліна – людина щедрої душі та моя добра приятелька. Цього разу очолювана нею українська організація з осідком в Олзборзі від  співввітчизників, котрі мешкають та працюють також і в інших містах Данії, надала для оборонців рідної землі найнеобхідніше. Наші військові отримали одяг, спальні мішки та термобілизну, що їх дуже потребували. Серед гуманітарного вантажу є і очікувані хлопцями на передовій  сучасні аптечки європейського стандарту, – повідомила голова обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада», член Волонтерського центру ХПЄ УАПЦ Валентина Шемчук. – Благодійну допомогу в Україну на Житомирщину безкорисливо доправлено, дякуючи панові Анатолію Першуті. До Полтави гуманітарний вантаж дістався завдяки нашим друзям-волонтерам із Бердичева та компанії «Нова пошта».

Ми вже встигли почути слова щирої подяки з Тоненького від земляка-захисника України, переказані його дружиною. Та ніякими рядками не можна висловити нашої глибокої вдячності тим кращим синам держави, хто, вирушивши на фронт, самовіддано боронить українську землю від злочинної окупації  сусідньої Росії.     

DSC03620

345

,mkj

Валентина Шемчук

 

Перейти до вмісту