Ви тут:

Полтавські дітлахи намалювали бюджет!

DSC_0689

З метою формування економічної грамотності та культури у школярів – майбутніх платників податків та з метою вивчення і розуміння підростаючим поколінням ролі, значення та місця податків у житті держави і суспільства податківцями всієї України щороку проводиться конкурс дитячої творчості на податкову тематику. Цього року конкурс проводився під милозвучною назвою «Майбутнє країни у мріях дитини». Конкурс проходить у три етапи: перший – на міському рівні, другий – на обласному, третій – на рівні України.

10 квітня 2014 року у стінах Державної податкової інспекції м. Полтави було проведено засідання журі першого етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Майбутнє країни у мріях дитини». Цього року у конкурсі прийняли участь 104 юних полтавця, які створили 83 художні твори, 3 твори комп’ютерної графіки та 18 літературних.

Так бачать лише діти. Будь-який сюжет робіт дивує дитячим бажанням розповісти, поділитися подіями. Характер сприйняття дітьми дорослих явищ дивує розкутістю, точністю та відвертістю. Лейтмотив дитячих робіт такий: кожен сплатить податки і Україна стане заможною. Ось така життєва позиція маленьких громадян. Наші діти усвідомлюють необхідність та важливість сплати податків, люблять свій народ, свою Україну, хочуть дбати про її добробут та майбутнє. Усвідомлюючи та переймаючись ситуацією, яка сьогодні склалася в нашій країні багато дитячих робіт присвячено темі миру, і щасливе майбутнє вони бачать тільки мирне, сонячне, квітуче.

Кращі дитячі роботи визначали члени журі під головуванням в.о. заступника начальника ДПІ у м. Полтаві Олега Бакума. До складу журі увійшли представники ГУ Державної фіскальної служби у Полтавській області, Полтавської художньої школи, Обласного центру естетичного виховання учнівської молоді, управління культури та освіти Полтавського міського виконавчого комітету, громадських організацій.

У Конкурсі приймали участь діти двох вікових категорій: перша 9-11 років та друга 12-15 років. У кожній категорії розподілилися 1, 2 та 3 місця

Крім цього, переможців визначили і в окремих номінаціях: “Оригінальність розкриття теми”, ”Креативність виконання роботи”, ”Найкраща техніка виконання”, “Наймолодший учасник” та “Подарунок від спонсора».

Кращі роботи талановитих полтавців передано для участі в обласному етапі конкурсу. Урочисте нагородження юних талантів відбудеться після проведення кінцевого та найголовнішого етапу конкурсу «Майбутнє країни у мріях дитини» – всеукраїнського.

Інформаційно – комунікаційний відділ Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту