Ви тут:

Олег Пругло: «Першочергове завдання для всієї країни — звести опорні пункти та захисні споруди на Донбасі»

Вчора перший заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло та начальник управління капітального будівництва Тимофій Голбан повернулися з Артемівська Донецької області. Їх робоча поїздка була пов’язана з будівництвом фортифікаційних споруд для української армії на лінії зіткнення з проросійськими терористами.

Враженнями від поїздки Олег Пругло поділився під час сьогоднішньої прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини». Розповів, що через дощі кілька кілометрів до передової їхали на «броні» бойовій машині піхоти. Користуючись нагодою, Олег Пругло подякував керівнику компанії «Полтаватрансбуд» Олексію Ландарю. Зауважив, що той, не чекаючи, коли надійдуть гроші з державного бюджету, вже придбав за власні кошти відповідне оснащення й залізобетон для захисних споруд.

Активні будівельні роботи, за словами Тимофія Голбана, полтавські будівельники розпочнуть вже наступного тижня. Начальник управління капітального будівництва прокоментував, що зараз фахівці ЗСУ та ДСНС завершуються розмінування будівельних майданчиків.

«Щодо вражень, то це зовсім інше життя, бо за 300 кілометрів ми не відчуваємо, що насправді відбувається на Сході. І все це — завдяки хлопцям, які стоять між нами і сепаратистами. Тому першочергове завдання для всієї країни — звести опорні пункти та захисні споруди на Донбасі. Розмовляючи і з місцевими будівельниками, яких братимемо на субпідряд, і з міським головою Артемівська, представниками Донецької облдержадміністрації, ми чули одне й те ж: «Бережіть те, що у вас є, не дайте розхитати ситуацію. Зараз ми розуміємо, що нам «допомогли», проте були і наші зрадники населення, у міліції, СБУ, які допустили цю ситуацію. Тому не допустіть цього у себе в області, тримайтеся». Там, на Донбасі, розуміють, що від у наших областях залежить і ми на Сході, принаймні на тій території, яка підконтрольна Україні», — резюмував Олег Пругло.

Перейти до вмісту