Ви тут:

Начальник Генштабу назвав частини армії Росії, які воюють в Україні

фото: uapress.info
фото: uapress.info

 

 

Начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко спростував нещодавню заяву Путіна, що регулярних підрозділів Росії на Сході України немає. Про це повідомляє Український кризовий медіа центр.

Начальник Генштабу ЗСУ генерал-полковник Віктор Муженко спростував учорашню заяву президента РФ Володимира Путіна щодо відсутності регулярних російських військ у Донецькій і Луганській областях.

“Ми маємо перелік усіх російських військових частин, що зараз перебувають в Україні, їх місця дислокації, кількість особового складу та наявне у них озброєння” – сказав начальник Генштабу ЗСУ.

За словами Муженка, у січні ще не було задокументованих доказів прямих зіткнень з військовими частинами Росії – вони здебільшого знаходилися в тилу бойовиків. Проте вже у лютому регулярні підрозділи Збройних сил РФ брали безпосередню участь у боях під Дебальцевим, Чорнухиним та Логвиновим.

“Зараз я вже можу говорити про те, що в цих боях українська армія завдала важких втрат саме російській армії, і зірвала її агресивні плани подальшого наступу. Ми знаємо, що і сьогодні регулярні частини російської армії продовжують знаходитися в Україні. Наприклад:15-а окрема мотострілецька бригада 2-ї армії Центрального військового округу, 8-а окрема мотострілецька бригада, 331-й повітряно-десантний полк з Костроми 98-ї повітряно-десантної дивізії та інші”, –зазначив генерал-полковник.

Крім того, Віктор Муженко сказав, що деякі військові частини, що брали участь в окупації України – 98-у та 106-у повітряно-десантні дивізії – планується залучити до участі у військовому параді 9 травня у Москві.

Перейти до вмісту