Ви тут:
Офіційно Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині заборгованості перед засудженими немає – прокуратура

У виправних установах області не допущено скоєння засудженими жодного вбивства, випадків масової непокори та дій, що дезорганізують роботу виправних установ. Про це повідомили у прокуратурі Полтавської області.

Відсоток залучення засуджених до оплачуваних робіт є найвищим у державі. Заборгованість із виплати заробітної плати перед засудженими в області відсутня. Водночас залишається широким і коло проблемних питань. Про це зазначалося на міжвідомчій нараді «Про стан додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян у 2014-2015 роках», яку провів 1-й заступник прокурора області Юрій Кравченко.

Зокрема, через недостатню ефективність режимних заходів у пенітенціарних установах високою є кількість протиправного надходження заборонених предметів до територій, що охороняються. 

Упродовж 2014 року з установ управління ДПтС України в області вчинили втечі 3 особи, ще 3 особи самовільно залишили місця обмеження волі та 2 засуджених вчинили самогубства. 

Неналежним чином проводиться індивідуально-профілактична робота із засудженими, контроль за додержанням ними громадського порядку і виконання обов’язків, покладених на них судом, внаслідок чого засуджені повторно скоюють кримінальні правопорушення (у 2014 році 105 особам, які перебувають на обліку у Кримінально-виконавчій інспекції, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, цьогоріч – 4 громадянам). 

Вищевказані проблемні питання потребують вжиття комплексу спільних скоординованих дій з боку правоохоронних та контролюючих органів – констатували на нараді. 

Перейти до вмісту