Ви тут:

Клієнти Центру адаптації допомагають у благоустрої Київського району Полтави

У наш час існує проблема бездомності. У більшості людей це слово викликає деякі парелелі, аналогії, що це бруд, хвороби та неприємний запах. І через це громадяни намагаються оминати таких людей десятою дорогою та не приймають їх в суспільство, бо впевненні, що це до них ніякого відношення не має.

Але ж бездомні не завжди були без житла, а люди із місць позбавлення волі – не завжди пов’язані із криміналом. Як правило, це гарні столяри та майстри, які вміють виготовляти щось своїми руками.

Благодійна організація «СВІТЛО НАДІЇ» займається цією проблемою вже досить давно. Як приклад, у листопаді 2011 року за підтримки міської влади було створено Центр адаптації для бездомних та звільнених з місць позбавлення волі (провулок Шевченка 5а).

За допомогою проекту «Скарбничка долі» («Копилка судеб»), що створений на соціальній платформі «Добродел», БО «СВІТЛО НАДІЇ» намагається змінити думку жителів Полтави про клієнтів Центру адаптації і загалом – самої проблеми бездомності.

Аби змінити ставлення громадян Київського району міста Полтави до людей із Центру, організатори обрали 2 дитячих майданчика поблизу Центра адаптації, що потребують ремонту. До робіт залучають самих клієнтів Центру – прибрати майданчики, полагодити та пофарбувати лавочки, гойдалки та дерева.

«Таким чином ми переслідуємо 2 цілі: змінити думку громадян стосовно бездомних і допомогти клієнтам Центра адаптації відчути себе потрібними. Адже вони є такими ж повноцінними членами суспільства, як і інші, просто у їхньому житті були труднощі, через які вони опинились у такому становищі. Для них це своєрідна можливість подякувати за ту допомогу, які надавали самі полтавці клієнтам Центру – одягом, продуктами харчування», – зазначає директор Центра адаптації БО «СВІТЛО НАДІЇ» Роман Дрозд.

Довідково: Центр адаптації для бездомних осіб та звільнених із місць позбавлення волі було відкрито у листопаді 2011 року. За цей час його послугами скористалось понад 750 осіб. Клієнти отримають допомогу у вигляді: тимчасового проживання, харчування, банку одягу, сприяння у відновленні родинних зв’язків, документів, тимчасової прописки за адресою Центра адаптації, працевлаштуванні, залученні до громадських оплачуваних робіт.

Перейти до вмісту