Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Гадяцька прокуратура повернула державі землі на понад 15 млн грн

Завдяки представницькій діяльності прокуратури Гадяцького району в порядку господарського судочинства цьогоріч із незаконного користування державі повернуто 595 га земель вартістю понад 15 млн. грн. Ще один позов прокуратури про повернення земельної ділянки площею 295 га вартістю понад 7 млн. грн. перебуває в провадженні суду. Про це повідомив прокурор Гадяцького району Іван Сагайдачний. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокурор пояснив, що у квітні минулого року Гадяцька районна державна адміністрація додатковими угодами про поновлення договорів оренди передала у користування 4 суб’єктам господарювання земельні ділянки загальною площею 890 га без виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок та з порушенням порядку поновлення договорів оренди. 

«Такі дії суперечать вимогам ст. 33 Закону України «Про оренду землі» та ст. 55 Закону України «Про землеустрій», що й стало приводом для пред’явлення до суду 4 позовів», – констатував Іван Сагайдачний.

Перейти до вмісту