Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До судів Полтавщини направили 18 обвинувальних актів щодо осіб, які ухилялись від призову

Стан боротьби кримінально-правовими засобами з випадками ухилення громадян від призову перебуває на контролі прокуратури. Про це повідомили у прокуратурі Полтавської області.

Як повідомила заступник начальника управління прокуратури області Наталія Лець, із часу дії Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 14 січня 2015 року до судів скеровано 18 обвинувальних актів стосовно осіб, які ухилялись від призову. 

За її словами, наразі органами внутрішніх справ розслідується 15 кримінальних проваджень за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією), процесуальне керівництво в яких здійснюють органи прокуратури області. 

«Прокурорами налагоджено постійний обмін інформацією з військовими комісаріатами щодо осіб, які підлягають мобілізації, тих, кому надана відстрочка від мобілізації, а також фактів прийняття військово-лікарськими комісіями рішень про визнання військовозобов’язаних непридатними для військової служби», – зазначила прокурор.

Перейти до вмісту