Ви тут:

Звіт голови Полтавської обласної ради Петра Ворони

IMG_6483

На сьогоднішньому засідання сесії Полтавської обласної ради голова Петро Ворона відзвітував перед депутатами про свою роботу на посаді у період з лютого по квітень 2015 року. Зокрема, він зауважив, що особисто прийняв за цей період 472 громадяни. Провели 9 пленарних засідань обласної ради, на яких розглянули 211 питань. Прийняли чотири програми щодо соціально-економічного та культурного розвитку області, затвердилиСтратегію регіонального розвитку Полтавської області до 2020 року.

Основна діяльність обласної ради, як і передбачає чинне законодавство, зосереджена в постійних комісіях. За звітний період провели 91 засідання, з них – 8 спільних та 5 виїзних. Загалом комісії розглянули 779 питань.

На контролі постійних комісій перебувало 59 галузевих програм, затверджених обласною радою. Профільні комісії протягом звітного періоду, у порядку контролю, заслухали хід виконання 29-ти програм. На сьогодні діють 46 обласних програм.

За звітний період відбулося 13 засідань робочих груп із вивчення питань використання надр, охорони довкілля, розвитку промисловості, функціонування житлово-комунального господарства.

Сесії підтримали 14 депутатських запитів до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їхніх посадових осіб, а також до керівників правоохоронних структур. В усіх випадках надані роз’яснення та відповіді депутатам та обласній раді.

Візвітувавшись, Петро Ворона подякував депутатському корпусу, керівникам фракцій робочих груп та громадськості за співпрацю та висловив сподівання, що і надалі вони плідно працюватимуть для розвитку області. 

“Ми сьогодні перебуваємо на стадії формування громадянського суспільства. Зрозуміло, що зараз ми дещо притираємося – громадськість, журналісти, влада. Але лише у єдності наша сила”, – наголосив Ворона. 

У свою чергу, депутат Олександр Масенко відзначив, що позитивні зрушення в організаційному плані діяльності обласної ради, дійсно є: “І це я можу підтвердити особисто”, – зауважив він.

Депутати обласної ради взяли до відома звіт голови, за нього проголосували 64 депутати.

Перейти до вмісту