Ви тут:

Демобілізований сержант: за свої 43 роки не сподівався, що таке побачу

Живим коридором з кількох сотень людей, що зібралися на площі перед ОДА у Полтаві, йдуть 82 демобілізовані бійці окремого 16-того батальйону 92-ї окремої механізованої бригади. Вони щойно прибули з зони АТО. Хлопці несли службу під Щастям. На обличчях людей, що майже рік перебували між життям і смертю, смуток і радість. Це видно по їхніх очах. Дехто не приховує сліз. У кожного своя історія, своя доля:

Рік не був вдома. Радий бачити всіх своїх рідних. Вражень маса. Я прожив 43 роки, не думав, що доведеться таке побачити. Перебачив всього, головне, що дух у хлопців бойовий. Впевнений, що ми переможемо. Зараз місяць відпочину, а потім до роботи, – каже сержант Сергій Пономаренко, Полтава.

Дуже вдячні всім, хто нас підтримував протягом року, а в першу чергу волонтерам. Вся допомога, яку ви нам надавали до нас дійшла. Особливо вдячні дітям за їхні малюнки, вони нас взимку зігрівали. Ми рік були під Щастям. Там такі ж люди як і тут. Всі хочуть миру”, – каже демобілізований боєць Віталій, Полтава.

Радий, що всі повернулися живі та здорові. Однак — це ще не перемога. Найбільше мене вразили люди, коли вони стояли біля своїх будинків і просили допомоги у військових”, – каже солдат Михайло, Комсомольськ.

Почуття радості переповнюють й тих, хто прийшов зустріти героїв. Молодь тримає кількаметровий прапор України, лунає Козацький Марш. Це говорить про те, що бійців зустрічають з почестями.

Я та донька рік чекали тата. Рахували кожну годину. Навіть зробили спеціальний календар, де позначали дні, коли повернеться тато. Головне, хотіли щоб повернувся живий, – каже дружина військового Марина.

Тривожно. Чекали сина з нетерпінням. Зараз будуть лише сльози”, – каже батько військового Іван.

Це вже вдруге в Полтаві зустрічають бійців. На урочистості прийшло й керівництво області та міста: голова Полтавської облради Петро Ворона, заступник голови ОДА Роман Товстий, секретар міської ради Оксана Деркач.

Радий бачити всіх жими і здоровими. Спасибі вам за терпіння та мужність. За те, що витримали цей рік. Ви з честю виконали свій обов’язок. Від всієї громади й від себе особисто низький вам уклін ”, – каже голова облради Петро Ворона.


Кращих відзначили грамотами облради та ОДА.

Попереду в бійців робочі будні, але спочатку місяць відпочинку.

Нагадаємо, перших демобілізованих в Полтаві зустрічали 28 березня.

Більше про зустріч бійців дивіться внашій фотогалереї:


Перейти до вмісту