Ви тут:

Арсеній Яценюк звернувся до громадян із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки напередодні травневих свят

www.kmu.gov.ua

«Усвідомлюю, що певні громадяни будуть занепокоєні посиленими заходами безпеки, але люди повинні зрозуміти, що йдеться про їхнє життя, про їхнє здоров’я і безпеку», – сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 21 квітня, на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у форматі селекторної наради з керівниками ОДА.

Арсеній Яценюк звернувся до голів обласних державних адміністрацій роз’яснити громадянам про заходи безпеки напередодні травневих свят та відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

Він звернувся до всіх громадян «розуміти, що країна знаходиться в фактичному стані війни»: «Можливо, десь треба почекати, показати документи. Але це заходи безпеки. Це обов’язкова програма. Мова йде про те, що ми воюємо з державою, яка спланувала десятки терористичних атак, і ми повинні зробити все для того, щоб їх уникнути».

Арсеній Яценюк також наголосив, що правоохоронні органи повинні мати доступ до цивільної мережі відеоспостереження, «в тому числі і в магазинах та на вулицях»: «Мережа відеоспостереження є одним із додаткових елементів забезпечення безпеки громадян, роботи з попередження злочинів».

Глава Уряду підкреслив, що в разі необхідності ухвалення відповідного закону Уряд України звернеться до Парламенту.

Нагадаємо, напередодні відзначення 70-ліття завершення Другої світової війни на вулиці Києва, Одеси, Харкова та Дніпропетровська будуть виведені посилені патрулі Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії України. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв’ю програмі “Події тижня” на ТРК «Україна».

Глава Уряду наголосив, що таке посилене патрулювання може бути і в інших містах, де буде вбачатися вірогідність загострення і провокацій.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Перейти до вмісту