Ви тут:

У Полтаві вшанували Кобзаря та закликали до свободи Савченко

P1010768

У Полтавській міській центральній бібліотеці Полтавський громадський Шевченківський  комітет спільно з бібліотекарями провели вечір «Завжди поряд, завжди з нами…»

  Усі присутні – студенти й викладачі нафтового геолого-розвідувального технікуму Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, літератори, журналісти, представники медичної галузі, громадські діячі – скорботно стояли у Хвилині мовчання, віддаючи шану Небесним Лицарям Майдану й захисникам Батьківщини, хто героїчною смертю загинув у борні проти російської агресії.  

 

  У своєму зверненні до учасників і гостей вшанувань Національних  Геніїв й Українських Героїв голова громадського Шевченківського комітету й обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада», заслужений працівник культури України Валентина Шемчук наголосила на мобілізуючій силі вічних поезій Кобзаря, назвавши приклад для нас усіх – подвиги патріотів України на Майдані й у війні  Росією,  й закликала до звільнення незламної у російських застінках Надії Савченко.

  Хористи «Полтавських піснярів» (художній керівник – композитор Дмитро Топтун) виконали твори на слова Великого Кобзаря, пам’яті Небесної Сотні й полеглих на сході країни та співали пісні, присвячені мужнім оборонцям рідної землі від російських окупантів і героїчній льотчиці Надії Савченко.  

 Керівник Полтавського Центру правозахисту Зоя Коваленко та староста «Полтавських піснярів» Катерина Калініченко представили власні вишивки. Пані Зоя подарувала   вишитий нею портрет Тараса Шевченка бібліотеці.

 Вірші на славу Кобзаря, рідної землі та її Героїв читали полтавка Олена Кульчій та поет Іван Долюк, чию дерев’яну скульптуру “Україні” презентувала завідувачка сектору читального залу бібліотеки Ірина Бабаєва.

 Виконавці й глядачі разом заспівали Український Славень. 150-а річниця першого публічного виконання Гімну України та 200-річний ювілей від дня народження творця його музики Михайла Вербицького минають у ці дні.

 Вечір патріотичної пісні та поезії відбувся за підтримки депутатів Полтавської міської та районних у місті рад Олександра Артеменка, Василя Бодака і Євгена Солтуса.  

 

Валентина Шемчук

Перейти до вмісту