Ви тут:

Президент підтримав зміни до Закону “Про міліцію”

Президент України Петро Порошенко підписав Закон “Про внесення змін до статті 23 Закону “Про міліцію” щодо виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або каліцтва працівників міліції.

Закон № 208-VIII спрямований на посилення соціального захисту працівників міліції, які боронять територіальну цілісність держави ризикуючи життям.

Документом встановлюється єдиний підхід до виплати одноразової грошової допомоги правоохоронцям у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) чи встановлення інвалідності на рівні з військовослужбовцями Збройних Сил, інших силових відомств.

Документом вносяться зміни до Закону України “Про міліцію” і встановлюється одноразова грошова допомога для членів сімей, батьків та утриманців працівників міліції у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб у разі їх загибелі під час виконання службових обов’язків. У випадку отримання поранення, яке призвело до встановлення інвалідності, а також інвалідності, що настала в період проходження служби в органах внутрішніх справ, працівники міліції отримуватимуть допомогу у розмірі 250-кратного у разі встановлення інвалідності I групи, 200-кратного при отриманні II групи, 150-кратного – у разі встановлення інвалідності III групи.

У випадку часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності розмір допомоги становитиме від 20-кратного до 100-кратного прожиткового мінімуму.

Прес-служба Президента України

Перейти до вмісту