Ви тут:

Кобеляцька міська рада звільнила від сплати земельного податку всі державні і комунальні організації

Як відомо, останніми змінами до податкового законодавства скасовані пільги по сплаті земельного податку для бюджетних організацій. Проте цього року в кошторисах таких організацій не були передбачені кошти на сплату земельного податку. З огляду на це міський голова Олександр Ісип обіцяв внести на розгляд міської ради питання про звільнення від сплати земельного податку у 2015 році усіх місцевих бюджетних організацій.

Про це повідомили в Кобеляцькій міській раді.

Тож на останній сесії міської ради, що відбулася 27 лютого, депутати прийняли рішення про встановлення пільгового режиму користування земельними ділянками для усіх державних і комунальних організацій в місті Кобеляки. А конкретніше, народні обранці звільнили від сплати земельного податку у 2015 році суб’єктів господарювання державної та комунальної форми власності за земельні ділянки, які перебувають у їх постійному користуванні та розміщені на території міста Кобеляки.

Водночас, і міський голова, і депутати міської ради попередили керівників кобеляцьких організацій про необхідність передбачити у кошторисах на 2016 рік кошти на сплату земельного податку в повному обсязі.

Для довідки. Кобеляцька міська рада  встановила ставку земельного податку за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання державної та комунальної форми власності, у розмірі 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки. Наприклад, міська рада сплачуватиме до міського бюджету за користування земельною ділянкою пл.0,25 га під своїми адмінбудівлями близько 500 грн. на рік.

Перейти до вмісту