Ви тут:

ГПУ повідомила про підозру головному міліціонеру Києва часів Януковича за розгін Майдану

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру колишнього в. о. начальника Головного управління МВС України в місті Києві Валерію Коряку та його заступнику в організації штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

“Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України в кримінальному провадженні про вчинення умисних вбивств учасників акцій протесту і за іншими фактами незаконної протидії протестних акцій в період листопада 2013 – лютий 2014 року зібрано докази причетності керівників органів внутрішніх справ до організації здійснення силової операції правоохоронних органів з 18 на 19 лютого 2014 року з метою розгону учасників акцій протесту на Майдані Незалежності р. в Києві”, – йдеться в повідомленні.

За результатами розслідування повідомлено про підозру колишньому виконуючому обов’язки начальника Головного управління МВС України в місті Києві Валерію Коряку та його заступнику – начальнику громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві в організації штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 р. і віддані наказу на таку операцію, в результаті чого внаслідок протиправного застосування фізичної сили і спеціальних засобів співробітниками правоохоронних органів були скоєні вбивства 13-ти громадян і заподіяні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості понад 130 осіб.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) і ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 КК України.

Перейти до вмісту