Ви тут:

Змінено порядок ведення реєстру податкових накладних

Державна податкова інспекція у м. Полтаві доводить до відому платників податку на додану вартість, що Постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2015р. №20 внесено зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою від 29ю12.2010р. № 1246. Зокрема, належить реєструвати податкові накладні та/ або розрахунки коригування (у тому числі ті, що не видають отримувачу (покупцю) товарів (послуг) та залишаються у їх постачальника (продавця)), а також складені:

-​ під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України;

-​ у межах виконання угод про розподіл продукції;

-​ за операціями з постачання товарів (послуг), які звільнені від оподаткування, незалежно від суми ПДВ, зазначеної в одній податковій накладній та/або розрахунку коригування.

Зафіксовано перехідний період з 01.02.15р. по 01.07.15р., протягом якого податкові накладні та/або розрахунки коригування реєструють без обмеження сумою податку, обчисленою за встановленою формулою. Починаючи з 01.07.15р. податкові накладні підлягають реєстрації з дотриманням вимог щодо наявності зазначеної суми відповідно до законодавчих норм.

Інформаційно – комунікаційний відділ Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту