Ви тут:

Ворона: здорове харчування дітей – завдання одного ряду з АТО

Учора голова обласної ради Петро Ворона відкрив засідання круглого столу на тему: “Здорові діти – здорова нація”, модератором якого виступила голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, Герой України Тетяна Корост. У роботі зібрання, також, взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури Іван Гальченко. 

Петро Ворона, зокрема, зауважив, що закордонний досвід свідчить про беззастережну пріоритетність якісного і збалансованого харчування, як і ранньої профілактики захворюваності, учнів молодших класів та шкільної молоді взагалі. Піддав критиці висловлювання деяких посадовців щодо, нібито, другорядності названої справи на тлі подій на Сході країни.

У цьому контексті голова обласної ради наголосив, що цими питаннями повинні займатися всі разом, паралельно і одночасно з АТО, бо можна отримати “суцільне АТО” в Україні.

У зацікавленій дискусії навколо завдань у розрізі районів і міст області з підтримки належного стану здоров’я дітей дошкільного та шкільного віку, забезпечення організованого збалансованого харчування у навчально ­ освітніх закладах, формування відповідальності влади та суспільства за здоров’я і розвиток дітей взяли участь депутати обласної ради Тамара Дорохіна, Руслана Крайнова, Микола Несен, голови ряду районних рад, керівники та фахівці дотичних структурних підрозділів облдержадміністрації, низки райдержадміністрацій та міськвиконкомів, установ і відомств, представник громадськості Лідія Сафронова.

Підсумком зібрання стало напрацювання Плану заходів з організації високоякісного безпечного харчування дітей у дошкільних та шкільних закладах області, а також положень клопотання перед Урядом щодо додаткового унормування відповідного профільного законодавства.

За матеріалами Полтавської обласної ради.

Нагадаємо, що на Полтавщині гарячим харчуванням забезпечені 98% школярів.

Перейти до вмісту