Ви тут:

У Полтавському військовому коледжі пройшов другий випуск курсантів

У військовому коледжі сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікацій сьогодні другий випуск молодшого командного складу. 35 курсантів успішно склали випускні іспити та отримали звання молодших сержантів.

Два з половиною роки випускники коледжу опановували спеціальність телекомунікації та комп’ютерної інженерії. Всі вони нестимуть служу в військах зв’язку ЗСУ. Дехто залишиться в Полтаві в 179-му Об’єднаному навчально-тренувальному Центрі військ зв’язку Збройних Сил України.

Як зазначив начальник коледжу Кирило Злобін на урочистій церемонії випуску, всі молоді люди свідомо обрали цей шлях.

“Всі наші учні налаштовані на подальшу службу. Багато випускників кажуть, що навчання продовжать після того, як ситуація в країні стабілізується. Зараз вони потрібні в військах. Саме там вважають, вони нині принесуть користь. Одна дівчина, яка закінчила коледж з червоними дипломом вирішила навчатися далі. До речі, дівчата вчаться краще й більш організовані за хлопців”, – сказав Злобін.

Він привітав військовослужбовців із закінченням навчання та побажав міцного здоров’я та подальшої успішної служби.

Поздоровити військовослужбовців прийшли рідні, друзі, знайомі.

Наталія Михайліченко, мати однієї з випускниць, за доньку спокійна. Схвалює її вибір, однак материнське серце все-таки болить.

“У цей нелегкий для країни час всім випускникам бажаю бути вірними присязі та Україні, миру добра. Страшно, що саме моїй дитині випало нести службу в такий час. Я знаю, що моя дівчина свідомо обрала цей шлях. Яким би він не був тяжким — це її шлях. Я схвалюю її вибір. Хоч на серці тривожно та страшно”, – сказала Михайліченко.

Курсанти прокрокували на плацу перед батьками і гостями. За традицією кинули монети.

Самі ж випускники вже сьогодні роз’їдуться частинами.

Аліна Шаповалова проходитиме службу в Харківському університеті Повітряних Сил ім. Івана Микитовича Кожедуба. За час навчання в коледжі навчилася міцній дружбі та взаєморозумінню з товаришами.

“За час навчання в коледжі освоїла новітню апаратуру зв’язку, нас вчили спілкуватися з особовим складом. Стажувалися в 179-му Об’єднаному навчально-тренувальному центрі військ зв’язку Збройних Сил України, ми проводили заняття з мобілізованими, зокрема вчили їх рукопашному бою. Майже всі хлопці скоро відбудуть в АТО. Цю професію обрала, бо хотілося стабільності. Вступала до закладу ще в мирний час. А зараз ця стабільність переросла в таке почуття, що треба захищати свою Батьківщину”, – сказала дівчина.

Дмитро Максименко залишиться в Полтаві, готувати мобілізованих.

“Далі нестиму службу в 179-му Об’єднаному навчально-тренувальному центрі. Готуватиму мобілізованих. Військовим став за покликом. Обов’язок кожного чоловіка захищати країну”, – сказав Дмитро.

Кожен випускник отримав благословення протоієрея В’ячеслава Лукаса. Він окропив їх святою водою та побажав доброї служби.

Токож колишні випускники коледжу зараз несуть службу в зоні АТО.

Як зазначив Кирило Злобін, нині в АТО знаходиться 8 курсантів -випускників. Пройшли ж цей шлях половина його підопічних. Ніхто з хлопців не сказав, що не хоче продовжувати службу далі. Вони навіть телефонують своїм наставникам з поля бою, щоб порадитися, як діяти в тій чи іншій ситуації, адже там не має книжок. І цілодобово в начальника коледжу не вимикається телефон, відповідає всім своїм хлопцям. Наразі один з курсантів Гирковець є безвісти зниклим.

“Є інформація така , вона перевіряється. Поки що Гриковець є як зниклий безвісти. Ми не знаємо що з ним, дані перевіряються. Це був найкращий курсант минулорічного випуску”, – сказав Злобін.

 

 

 

Перейти до вмісту