Ви тут:

У Полтаві презентували проект ПРООН /ГЕФ «Розвиток та комерціалізація ринку біоенергетичних технологій в муніципальному секторі України»

DSC_0213

25 лютого в обласній раді за участю голови обласної ради Петра Ворони відбулася презентація та обговорення проекту ПРООН /ГЕФ «Розвиток та комерціалізація ринку біоенергетичних технологій в муніципальному секторі України».

Спільний проект Програми розвитку ООН (ПРООН) та Глобального екологічного фонду (ГЕФ) спрямований на розробку політики, розбудову спроможності, технічну допомогу і надання фінансових стимулів для заохочення інвестицій приватного сектора у муніципальні проекти з біомаси. Основний наголос у проекті робиться на муніципальному тепло- та гарячому водопостачанні на основі використання сільськогосподарської біомаси.

Мета проекту – створення сприятливого правового, нормативного і ринкового середовища й розбудови інституційної, адміністративної та технічної спроможності задля використання потенціалу сільськогосподарської біомаси країни для муніципального тепло- та гарячого водопостачання, що дозволить зменшити обсяг викидів парникових газів.

Очікується, що Проект допоможе реалізувати завдання Енергетичної стратегії України на період до 2030 року, зокрема забезпечити приблизно 7% загального річного обсягу постачання первинної енергії для муніципального тепло- та гарячого водопостачання в країні за рахунок використання сільськогосподарської біомаси.

Проект складається з наступних компонентів:

• формування і впровадження раціоналізованої та комплексної ринково-орієнтованої політики;

• розробка та реалізація програм використання біомаси в муніципальному секторі шляхом створення Робочої групи з питань біомаси;

• заохочення інвестицій у використання біомаси в муніципальному секторі шляхом створення/зміцнення Механізму фінансової підтримки;

• розробка програми інформаційно-просвітницької роботи, документування і поширення досвіду проекту.

Проект передбачає виконання пілотних мікро-проектів, його планується реалізувати до 2018 року.

В Україні є досвід успішного впровадження проекту в м.Умань.

джерело: сайт Обласної ради

Перейти до вмісту