Ви тут:

У Гребінці вшанували Героїв Небесної Сотні

Більше року тому в країні розпочалася Революція Гідності – масовий протестний рух. Його кульмінацією стали трагічні події 18-21 лютого. Тоді, проти мирних громадян було застосовано зброю, внаслідок чого загинуло більше 100 людей, пише grebenka.com.

Вони загинули у боротьбі за кращу Україну. Це була ціна, яку заплатила країна за прагнення змінитися, за прагнення громадян жити в європейській спільноті. Й зараз, на Сході країни проливається людська кров заради незалежності, територіальної цілісності, суверенітету держави.

20 лютого 2015 року біля пам’ятника Т.Г. Шевченку в м.Гребінка відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування Героїв Небесної Сотні.

На заході  взяли участь керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники трудових колективів, шкільна молодь.  громадських організацій, політичних партій, громадськість району, місцеві засоби масової інформації.

Перед присутніми виступили заступник голови районної ради Валерій Волошин, представник від Народної ради Андрій Коваль.

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, присутні вшанували пам’ять загиблих  хвилиною мовчання.    

Учасники заходу до підніжжя пам’ятнику поклали  квіти.

Перейти до вмісту