Ви тут:
Кримінал Полтавщина 

У Гадячі затримали автомобільних крадіїв

Наприкінці минулого року до чергової частини Гадяцького районного відділу міліції почали масово надходити заяви та повідомлення громадян про те, що з їх авто зникли особисті речі. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

До міліції звернувся 48-річний житель міста Гадяча, який повідомив про те, що невідомі особи вночі з подвір’я багатоквартирного будинку, де він мешкає, викрали його автомобіль. Через декілька днів до райвідділу з аналогічною заявою звернувся ще один місцевий житель. За словами потерпілого, легковик він залишив поблизу під’їзду свого будинку і навіть кілька разів вночі контролював, чи все в порядку. Однак таких застережних заходів виявилося замало, вранці чоловік виявив його зникнення.

Працівники карного розшуку Гадяцького райвідділу почали відразу ж проводити оперативно – розшукові заходи по встановленню місця перебування викрадених транспортних засобів та осіб, що скоїли дані злочини. І результат не забарився. Викрадені автомобілі знайдені покинутими, в технічно-несправному стані, в різних місцях на території району, а через декілька днів було затримано й самих крадіїв. Ними виявилися двоє місцевих молодиків, які раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності.

В ході проведення дослідчої перевірки правоохоронцями було встановлено, що хлопці виявилися вправними «автолюбителями» і якщо їм не вдавалося викрасти запримічений автомобіль, то вони задовольнялися тим, що можна було поцупити з нього – це і автомагнітоли, і акумуляторні батареї, і інші речі, що знаходились в салоні легковиків. Та коло діяльності молодиків не закінчується автомобілями, шляхом підбору ключів вони проникали до гаражних приміщень і виносили звідти все, що мало цінність. Не гребували крадії і продуктами харчування, адже, зламавши замок, проникли до одного з місцевих кіосків та скоїли крадіжку грошових коштів і продуктів.

Здобуте незаконним шляхом, хлопці намагалися якнайшвидше збути та отримати за це кошти.

За словами заступника начальника Гадяцького РВ – начальника кримінальної міліції Сергія Тарасовича Циганенка:

– Окрім двох заволодінь транспортними засобами, на їх рахунку 10 фактів викрадення речей і це лише на території нашого району. В подальшому було встановлено, що так звані «автолюбителі» займалися подібною незаконною діяльністю і в сусідніх районах.

– За даними фактами розпочаті кримінальні провадження за частинами 2, 3 статті 185 «Крадіжка» та за статтею 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України, – повідомляє начальник Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області Сергій Миколайович Соломаха, – проводиться подальша перевірка. Транспортні засоби повернуто власникам.

Перейти до вмісту