Ви тут:

Президент увів у дію рішення РНБО «Про надзвичайні заходи протидії російській загрозі та проявам тероризму, підтримуваним Російською Федерацією»

Президент увів у дію рішення РНБО від 25 січня «Про надзвичайні заходи протидії російській загрозі та проявам тероризму, підтримуваним Російською Федерацією»

Президент підписав Указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 січня 2015 року «Про надзвичайні заходи протидії російській загрозі та проявам тероризму, підтримуваним Російською Федерацією».

Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів України доручено невідкладно вжити заходів щодо надання допомоги постраждалим від терористичних актів на території Донецької та Луганської областей, насамперед мирним жителям міста Маріуполя.

Урядові доручено розробити низку законопроектів, зокрема щодо вдосконалення складу, функцій і повноважень Антитерористичного центру при Службі безпеки України, а також щодо встановлення кримінальної відповідальності за злочини проти людяності.

Уряду доручено вжити за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення невідкладних заходів щодо припинення російської інформаційної агресії, здійснюваної з використанням іноземних та вітчизняних засобів масової інформації.

Також Кабінет міністрів має разом з місцевими державними адміністраціями у двотижневий строк визначити і забезпечити облаштування місць для тимчасового розміщення людей, евакуйованих з окремих територій Донецької, Луганської областей.

Службі безпеки України, зокрема, доручено активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою нейтралізації небезпечного впливу Російської Федерації на суспільно-політичну ситуацію в Україні та її окремих регіонах; організувати разом із місцевими органами виконавчої влади у двотижневий строк своєчасне і всебічне інформування населення Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Херсонської областей та міста Києва про порядок дій в умовах загрози здійснення терористичного акту, зокрема шляхом створення відповідних веб-сайтів, сторінок у соціальних мережах.

МВС повинно невідкладно посилити контроль за додержанням порядку реєстрації місця проживання та місця перебування громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Державній фіскальній службі разом із Держслужбою фінансового моніторингу доручено невідкладно вжити дієвих заходів щодо виявлення та ліквідації каналів фінансування тероризму.

РНБО запропонував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за участю державного підприємства «Енергоринок» ужити заходів щодо виключення із розрахунків на ринку електричної енергії підприємств, які виробляють електричну енергію на тимчасово неконтрольованій території.

Головам Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій доручено невідкладно вжити комплексних заходів для забезпечення роботи об’єктів життєзабезпечення населених пунктів, розташованих на підконтрольних територіях, а також заходів щодо посилення кадрового забезпечення районних державних адміністрацій.

РНБО також запропонувала Генеральному прокуророві України вжити заходів щодо визнання так званих «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки» терористичними організаціями.

Прес-служба Президента України

Перейти до вмісту