Ви тут:

Порошенко: Сили АТО готові повернути важкі озброєння при першій необхідності

Президент України Петро Порошенко заявляє про можливість повернення важких озброєнь до лінії розмежування при першій необхідності

Про це Порошенко повідомив під час урочистостей з нагоди випуску в Національному інституті оборони, передає Еспресо.TV

“Вчора ми розпочали відвід деяких з видів озброєнь. Це тестовий крок, самий початок виконання мінського плану, який поки що порушується терористами, тому в будь-який час, в будь-який момент наші військові готові повернути техніку на свої попередні рубежі і в стислий, найкоротший термін дати відсіч ворогу”, – повідомив глава держави.

Крім того, Порошенко зазначив, що навіть у разі самого оптимістичного сценарію військова загроза зі сходу буде існувати.

“Навіть у випадку самого оптимістичного сценарію на Донбасі, навіть у разі тривалого перемир’я, яке перейшло б у політичне врегулювання і стабільний мир, військова загроза зі сходу, на жаль, залишається актуальною і вимагатиме постійних зусиль і зміцнення обороноздатності держави”, – зазначив президент.

Нагадаємо, вчора у Генштабі ЗСУ повідомили про початок відвідення Україною частини важких озброєнь з лінії розмежування згідно з другим пунктом Мінських домовленостей.

Перейти до вмісту