Ви тут:

Олег Пругло зустрівся із чорнобильцями

Сьогодні у приміщенні ГУ ДСНС України у Полтавській області відбулася робоча зустріч керівництва Полтавщини та чорнобильців.

Представники обласних служб, відповідних громадських організацій та власне самі “чорнобильці” спілкувалися з першим заступником голови Полтавської ОДА Олегом Пруглом, директором Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Людмилою Корнієнко, представниками Пенсійного фонду області.

Зокрема під час зустрічі обговорили питання соціального захисту постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

“Ми обурені, незахищені і забуті, а наші проблеми цинічно заговорені брехливими чиновниками різного рівня. Історія з ліквідаторами на ЧАЕС один в один повторюється із нашими героями у зоні АТО, які уже рік живуть у землянках, не жаліючи ні здоров’я, ні життя, борються за нашу землю. Вирішити проблеми чорнобильців за 30 років так ніхто і не наважився. Усі чиновники засекретили документи, за якими можна було б видати довідки для отримання пенсій, а згодом ці документи взагалі приховували”, – розповів підполковник Анатолій Кирпіченко.

Перший заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло зазначив, що дійсно є проблеми у пенсійному забезпечені чорнобильців — з листопада 2011 їм були припинені виплати по судових рішеннях.

“Найбільше питання, для чого ми сьогодні зібралися, це пенсійне забезпечення ліквідаторів. По пільгах та субсидіях, які надаються чорнобильцям питань менше.

У пенсійному забезпеченню головна проблема — невідповідність законодавчої бази, яка законом передбачає одну пенсію, а державним бюджетом іншу. Оце проблема існує, вона потребує врегулювання на державному рівні. Я сам чорнобилець, і я усе це розумію”, – сказав Пругло.

Наразі ж, учасники зустрічі вирішили глибше розібратися у проблемі та створити відповідну комісію. Наступного разу для створення алгоритму вирішення цих питань запланували зустрітися уже 11 лютого.

Перейти до вмісту