Ви тут:

Національний банк України оголошує про проведення конкурсу “Краща монета року України”

Конкурс проводиться з метою визначення рейтингової шкали пам’ятних монет, випущених в обіг Національним банком України, професійного рівня учасників як творчого, так і виробничого процесу, а також стимулювання та заохочення художників і скульпторів до пошуку креативних ідей, привернення уваги широких кіл громадськості до мистецтва пластики, здійснення пропаганди державотворчих ідей і цілей.

Конкурс проводиться в таких номінаціях:

краща монета року;

унікальне ідейне рішення;

найкраще художнє рішення.

Перший етап конкурсу буде проведено з 02 лютого до 06 квітня 2015 року, на якому шляхом голосування визначатимуться три монети , які набрали найбільшу кількість голосів у кожній номінації.

На першому етапі конкурсу беруться до розгляду всі пам’ятні монети України, які офіційно введені в обіг Національним банком України з 01 січня до 31 грудня 2014 року.

Повна інформація про пам’ятні монети із їх зображенням розміщена на сторінках Офіційного інтернет-представництва Національного банку України за адресою: www.bank.gov.ua.

Бланк анкети можна отримати в Управлінні Національного банку України в Полтавській області (м. Полтава, вул. Жовтнева, 17). Контактні телефони: (0532) 50-37-10, 50-37-11.

У голосуванні можуть брати участь усі бажаючі , які в установлені строки заповнять анкету для визначення кращої монети року на електронну адресу [email protected].ua, або вкинуть її в спеціально облаштовану скриньку в Управлінні Національного банку України в Полтавській області.

Асоціація нумізматів України організовує проведення голосування в своїх осередках і після закінчення терміну, визначеного для його проведення, здійснює підрахунок анкет та голосів у розрізі монет і надсилає офіційного листа з результатами голосування та анкети до Національного банку України.

На другому етапі члени комісії шляхом таємного голосування визначають переможця конкурсу в кожній номінації (серед авторів трьох обраних монет), результати якого голова комісії оголошує на її засіданні. До складу комісії включаються фахівці Національного банку України, представники Експертної ради з питань дизайну пам’ятних монет України, уповноважені представники Асоціації нумізматів України.

Інформація про результати другого етапу конкурсу розміщуватиметься на сторінках Офіційного інтернет-представництва Національного банку України та в засобах масової інформації»

Перейти до вмісту