Ви тут:

Миргородців закликають поприбирати у підвалах на випадок надзвичайної ситуації

Учора міський голова Сергій Соломаха за участю представників відділу цивільного захисту міської ради та фахівців УДНС провів зустріч з головами будинкових комітетів. Говорили про першочергові заходи у разі виникнення надзвичайної ситуації у Миргороді. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Розпочинаючи нараду Сергій Соломаха повідомив, що з 3 лютого міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту переведено в режим підвищеної готовності. І заспокоїв учасників наради. У Миргороді нині все спокійно, але у зв’язку з  подіями в Україні, вся система цивільного захисту, відповідно до розпорядження Уряду, переведена в режим підвищеної готовності. Це, насамперед, пов’язано з терористичними актами, які відбуваються в областях України. Щоб убезпечити мешканців від ймовірних викликів треба бути готовими протисти непередбаченим ситуація. Для цього всі служби і мешканці мають згуртуватися. Спеціальні та комунальні служби вже працюють у посиленому режимі. У місті створено мобільну групу для оперативного реагування, виділено автотранспорт для ліквідації аварійних ситуацій. Проблемним питанням на сьогодні є підготовка захисних укриттів. Міські служби зробили інвентаризацію об’єктів цивільного захисту. На більшості підприємств укриття відповідають нормам. Проблемне питання виникає з будинками. Не скрізь є такий захист. Більше того, третина з них не відповідає вимогам. А, як показує досвід східних областей, саме підвали в житлових будинках є ідеальним укриттям для мирних жителів. Тож, для цього потрібно прибрати сміття, звільнити проходи, відремонтувати та відкачати воду в підтоплених приміщеннях. Чимало свідомих жителів ще під час першого заклику міських служб самотужки понаводили порядок у підвалах. Але ще залишаються приміщення, де треба попрацювати. Комунальні служби готові допомагати мешканцям. Їм треба звернутися до комунальників і повідомити адресу та вказати, що необхідно зробити. Начальник МЖЕУ Олександр Марченко зазначив, що матеріали для цього є, робітники МЖЕУ уже працюють над відновленням електричних мереж у підвалах багатоповерхівок. Прикро те, що у багатьох підвальних приміщеннях несвідомі громадяни пошкоджувати  щойно відновлені мережі.

Із роз’ясненнями про першочергові дії під час ймовірної загрози виступив перший заступник міського голови Сергій Павленко. Спеціалісти відділу персоналу та з питань мобілізаційної роботи і цивільного захисту міської ради повідомили, що найближчим часом на будинках буде розміщено пам”ятки  про порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та стану безпеки в місті.

Учасникам зібрання продемонстрували навчальний відеофільм “Збираємо екстрений рюкзак”.

Перейти до вмісту