Ви тут:

“Люди мають знати, що робити під час надзвичайних ситуацій” – Валерій Головко

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко переконаний, що населення області на 90% не знає куди йому бігти в випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Тому під час апаратної наради він дав доручення начальнику Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Полтавської облдержадміністрації, його підлеглим, та управлінню ДСНС України у Полтавській області відпрацювати чіткий план оповіщення населення.

“Кожна людина повинна знати, куди їй сховатися під час виникнення надзвичайних ситуацій. Оце показник нашої роботи, а не формальне відписування паперів. З цих питань наші люди не освічені.Якщо населення не знає, як діяти в тій чи іншій ситуації -це наша проблема, а не їхня. Я не хочу вас лякати, але попереджаю, формальний підхід до роботи,мене не влаштовує”, – сказав Головко.

Він зазначив, що в кожному під’їзді, гіпермаркеті на вокзалі повинна висіти спеціально розроблена схема, як діяти кожній люди у випадку виникнення надзвичайної ситуації. І люди похилого віку, і діти повинні знати де розташовані бомбосховища, у якому підвалі можна укритись.

Що ж стосується оповіщення, то Валерій Головко, наголосив, що ця система повинна працювати як “Служба 101”.

“Єдине, що в нас чітко працює, це “Служба 101”. Я особисто перевірив її роботу. Такою повинна бути робота з оповіщення населення”, – сказав Головко.

Начальнику Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Стеблянко зазначив, що наразі розробили відповідні листівки стосовно того, як діяти у надзвичайних ситуаціях, і їх розвісять у кожному під’їзді.

Також начальник УДСНС України у Полтавській області Роман Кириленко додав, що уПолтаві консультаційний центр при Головному управлінні ДСНС України у Полтавській області за адресою вул. М. Бірюзова 26/1 переведений на цілодобове чергування, а в області працює інтерактивна карта, де позначені всі захисні споруди.

Перейти до вмісту