Ви тут:

Керівництво Полтавщини зустрілося з чорнобильцями

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко та голова Полтавської облради Петро Ворона зустрілися з представниками громадських організацій, що опікуються проблемами громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

У ході зустрічі представники громадських чорнобильських організацій порушили питання належного соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС, підвищення рівня їхнього медичного обслуговування та оздоровлення.

Зокрема йшлося про виплати соціальних пільг чорнобильців та афганців.. Гостро постало питання щодо узгодження дії двох Законів, які стосуються забезпечення учасників бойових дій та чорнобильців.

Щодо розбіжності цих законів, наголосили керівники, то це прерогатива Верховної Ради.

Валерій Головко зауважив, що він мав розмову з головою Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмилою Денисовою. 25 лютого готується позачергове засідання сесії ВР, і на неї Кабмін виносить пропозицію щодо врегулювання розбіжності в цих законах. У свою ж чергу Валерій Головко та Петро Ворона напишуть листа до Міністерства соціальної політики.

Ми напишемо лист до комітету з соцполітики і висловимо свою точку зору відносно підтримки чорнобильців і афганців”. – сказав Головко.

Водночас він запевнив, що всі Програми на підтримку цих категорій в області працюватимуть і надалі.

Петро Ворона наголосив, держава повинна зрозуміти, що ті люди, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС повинні бути максимально захищені. Головне, щоб під дію нового закону потрапили лише ті люди, які безпосередньо брали участь у тих подіях.

Раніше, в умовах корупційної держави і “корочки” отримували не законно. І їх треба перевірити. Ті пільги, які є в двох законах повинні діяти на чорнобильців”, – сказав Ворона.

Перейти до вмісту