Ви тут:

Для дітей зі Сходу у Лубнах провели сеанс іпотерапії

1 dsc_0079

Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» запропонувала школярам з числа вимушених переселенців відвідати кінно-спортивний клуб «Замкова гора».Під час екскурсії діти спершу дещо з острахом, а потім сміливіше підходили до коней, з цікавістю слухали розповідь керівників клубу про те, що коні — абсолютно щирі тварини, а спілкуючись із ними, стаєш таким же відкритим, добрим, справжнім, повідомили в Лубенській міській раді.

Як розповідає  керівник проекту Олександр Чепур, спілкування з кіньми не тільки виховує в дітях доброту, співчуття, турботу про ближнього, а й виліковує від різних психологічних та інших хвороб. Відомі  випадки, коли діти після такого контакту ставали більш активними та соціальними, у них зникали стреси.  

Ініціативу провести сеанс іпотерапії для дітей зі сходу підтримали підрозділи виконавчого комітету міської ради –  управління освіти та відділ в справах сім’ї, молоді і спорту.   

«Дітям потрібні позитивні емоції, нехай отримують їх тут. Вони особливо потребують психологічної реабілітації, тож і вирішили організувати для них сеанс іпотерапії», — каже Світлана Скиба, начальник відділу в справах сім’ї, молоді і спорту  виконавчого комітету міської ради.

Позитивних емоцій тут і справді чимало. Хтось уперше спробував проїхатися верхи, комусь пощастило погодувати коней та почути мотивуючі розповіді керівників клубу «Замкова гора» про здобутки й користь занять кінним спортом.

Іпотерапія — це лише частинка великої роботи, яку волонтери молодіжної громадської організації«Твій Світ» виконують для дітей (та й для дорослих також), які пережили війну. Для дітей регулярно проводять різні майстер-класи з рукоділля, організовують екскурсії, відпочинок у сімейно – розважальних центрах  тощо.

Проектом  «Створення кризового центру і реалізація програми відновлення життя, адаптації та інтеграції дітей, тимчасово переміщених із зони конфлікту на сході України, до умов приймаючих громад в Полтавській області», що реалізується за фінансової підтримки Канадського Фонду Місцевих Ініціатив,заплановано заключну  акцію — презентацію соціального відеокліпу, який створили лубенські школяр

Перейти до вмісту